Naggande goda julkakor

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och garnering:
  • 250 g fikonmarmelad
  • 50 g grovhackade valnötskärnor
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Lägg undan ca ¼ av degen till senare. Fördela resterande deg i 15 aluminiumformar och tryck ut tunt. Fördela marmeladen och valnötterna i formarna. Dela den sparade degen i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och tryck ut till ett lock i handen. Täck kakorna med locken och nyp till i kanterna.
  2. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, 10-12 min. Låt svalna i formarna. Vänd ut kakorna försiktigt och pudra över florsocker vid servering. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Servering

Goda att servera med vispad grädde!

Tips

Klipp ut små pappershjärtan och lägg på kakorna när du pudrar florsockret.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Firah

2019-06-07

Bästa receptet! Glad att jag hittade det. Byter ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl :)

Elsas sambo

2015-12-16

Fan vad arg hon var :)

Elsa

2015-12-16

Helt galet knäpp recept! Supersvårt att få till degen trots idogt blandande och elvispande med degkrokar! Gick inte. Fick inte locket att försluta sig över kakan. Inte tillstymmelse till färg på kakorna efter 12 minuter. Körde 5 extra minuter i ugn och svagt bruna.... Nej gör som jag kasta detta urusla receptet!

Liknande recept

Äppelbröd

(24)

Coffee cake med äpple

(22)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Citrusflarn

(4)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Mandelkaka med ananas

(9)

Äppelsockerkaka

(33)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning och garnering:
  • 250 g fikonmarmelad
  • 50 g grovhackade valnötskärnor
  • florsocker

Naggande goda julkakor

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Lägg undan ca ¼ av degen till senare. Fördela resterande deg i 15 aluminiumformar och tryck ut tunt. Fördela marmeladen och valnötterna i formarna. Dela den sparade degen i 15 bitar. Rulla varje bit till en boll och tryck ut till ett lock i handen. Täck kakorna med locken och nyp till i kanterna.
  2. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, 10-12 min. Låt svalna i formarna. Vänd ut kakorna försiktigt och pudra över florsocker vid servering. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Servering

Goda att servera med vispad grädde!

Tips

Klipp ut små pappershjärtan och lägg på kakorna när du pudrar florsockret.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Firah

2019-06-07

Bästa receptet! Glad att jag hittade det. Byter ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl :)

Elsas sambo

2015-12-16

Fan vad arg hon var :)

Elsa

2015-12-16

Helt galet knäpp recept! Supersvårt att få till degen trots idogt blandande och elvispande med degkrokar! Gick inte. Fick inte locket att försluta sig över kakan. Inte tillstymmelse till färg på kakorna efter 12 minuter. Körde 5 extra minuter i ugn och svagt bruna.... Nej gör som jag kasta detta urusla receptet!

Liknande recept

Äppelbröd

(24)

Coffee cake med äpple

(22)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Citrusflarn

(4)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Mandelkaka med ananas

(9)

Äppelsockerkaka

(33)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies