Naanbröd
  • Tid 195 min
  • Ugn 275º-Grill

Naanbröd

2.73 (83 betyg)

Väldigt gott indiskt bröd som i vanliga fall bakas i en tandoorigryta men likväl kan gräddas i en vanlig ugn. Fint till buffén!

  • Tillagningstid 195 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 275º-Grill

Ingredienser

5 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, 37°
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt, 3 %
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk bakpulver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med den ljumma mjölken. Lägg mjölet i en skål eller köksmaskin. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, bakpulver, jäst- och mjölkblandning.

  2. 2

    Häll blandningen över mjölet och knåda 5 minuter för hand eller 2 minuter i maskin tills degen är mjuk och smidig. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa cirka 2,5 timme.

  3. 3

    Sätt ugnen på grill på 275 grader. Pensla tre bakplåtar tunt med olja. Knåda degen ett par minuter och dela den i sex delar. Smörj in händerna med lite olja och dra ut varje del till en platt kaka, cirka 25 centimeter lång och 12-15 centimeter bred. Lägg två kakor på varje plåt.

  4. 4

    Låt kakorna jäsa 20 minuter under bakduk. Pensla kakorna med vatten. Grädda kakorna 2-3 minuter, tills bröden fått bruna fläckar och bubblat sig lite. Vänd bröden, med hjälp av en grytlapp eller stekspade, och grädda andra sidan 2-3 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar