Mustig lammgryta med pumpa och indiska smaker

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Indiska kryddor värmer och ger grytan härlig höstsmak. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 2 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 1 kg benfri lammstek
  • 2 msk majsolja
  • 7 dl vatten
  • 2 msk majsolja
  • 2 stora gul lök, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 1.5 msk färsk gurkmeja, riven
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g hela skalade tomater
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 0.5 kg butternutpumpa
  • 250 g steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Till servering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • kokt ris
  • papadam
  • yoghurt 10%

Gör så här

  1. Skär lammsteken i grytbitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet till fin färg. Lägg över köttet i en kastrull, häll lite vatten i stekpannan. Låt bubbla några sekunder och häll över på köttet.
  2. Fyll på med resten av vattnet, köttet ska precis täckas. Salta och låt sjuda under lock 1 timme. Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och de torkade kryddorna i olja i en gryta.
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs med lite till. Häll i tomater, mango chutney och koriander. Smula ner buljongtärningarna. Häll i buljongen som bildats i kastrullen med köttet och låt allt sjuda ca 20 min under lock.
  4. Skala och skär pumpan i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela steklökarna. Krossa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Bryn pumpa, lök och vitlök i olja i en stekpanna och häll över i grytan tillsammans med köttet.
  5. Låt koka tills köttet är helt mört och pumpan mjuk, ca 20 min. Smaka av. Toppa grytan med koriander. Servera med ris, papadams och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2019-12-01

Hej Att salt ska i förstår jag, det står angivet. Men hur mycket?

Ann Christine

2019-03-07

Hej! En jättegod gryta, men fortfarande otydligt recept, i vilken ordning ska allt tillsättas, jag fattar att man ska bryna de torra kryddorna separat, men ska inte det brynta köttet finnas med hela tiden , dvs först 1 tim, sedan tillsammans med resten 20 min och sist ytterligare 20 min med pumpan?? Med vänlig hälsning,

Coop webbredaktör

2018-11-05

Hej Christina! Buljongen från köttet ska i först med alla kryddor, sedan tillsätter man pumpa och kött till grytan. Lycka till i köket!

Christina

2018-11-01

Hej, nu får ni skriva lite tydligare. Väldigt svårt att förstå när köttet ska i. Ska man hälla i all buljong och köttet samtidigt i röran med kryddorna, mango chutney och tomater? Otydligt när köttet ska i efter det har kokat 1 timme

Coop webbredaktör

2018-10-22

Till Margaret: Receptet avser burktomater. Lycka till! :)

Coop webbredaktör

2018-10-22

Till Kenneth: Kryddorna bryner man separat i en annan gryta och tillsätter senare till köttet. Lycka till! :)

Margaret

2018-10-19

Jag tycker receptet låter gott! Min reflektion är om det avses färska tomater eller tomater på burk? Jag avser testlaga imorgon!

Kenneth

2018-10-18

Hej! Ett recept som jag ska testa, men när lägger man i lök, kryddor och chutney med köttet? Ska inte det sjuda tillsammans med köttet? Tacksam för svar.

Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 kg benfri lammstek
  • 2 msk majsolja
  • 7 dl vatten
  • 2 msk majsolja
  • 2 stora gul lök, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 1.5 msk färsk gurkmeja, riven
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g hela skalade tomater
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 0.5 kg butternutpumpa
  • 250 g steklökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Till servering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • kokt ris
  • papadam
  • yoghurt 10%

Mustig lammgryta med pumpa och indiska smaker

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Indiska kryddor värmer och ger grytan härlig höstsmak. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 2 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär lammsteken i grytbitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet till fin färg. Lägg över köttet i en kastrull, häll lite vatten i stekpannan. Låt bubbla några sekunder och häll över på köttet.
  2. Fyll på med resten av vattnet, köttet ska precis täckas. Salta och låt sjuda under lock 1 timme. Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och de torkade kryddorna i olja i en gryta.
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs med lite till. Häll i tomater, mango chutney och koriander. Smula ner buljongtärningarna. Häll i buljongen som bildats i kastrullen med köttet och låt allt sjuda ca 20 min under lock.
  4. Skala och skär pumpan i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela steklökarna. Krossa vitlöksklyftorna och ta bort skalet. Bryn pumpa, lök och vitlök i olja i en stekpanna och häll över i grytan tillsammans med köttet.
  5. Låt koka tills köttet är helt mört och pumpan mjuk, ca 20 min. Smaka av. Toppa grytan med koriander. Servera med ris, papadams och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2019-12-01

Hej Att salt ska i förstår jag, det står angivet. Men hur mycket?

Ann Christine

2019-03-07

Hej! En jättegod gryta, men fortfarande otydligt recept, i vilken ordning ska allt tillsättas, jag fattar att man ska bryna de torra kryddorna separat, men ska inte det brynta köttet finnas med hela tiden , dvs först 1 tim, sedan tillsammans med resten 20 min och sist ytterligare 20 min med pumpan?? Med vänlig hälsning,

Coop webbredaktör

2018-11-05

Hej Christina! Buljongen från köttet ska i först med alla kryddor, sedan tillsätter man pumpa och kött till grytan. Lycka till i köket!

Christina

2018-11-01

Hej, nu får ni skriva lite tydligare. Väldigt svårt att förstå när köttet ska i. Ska man hälla i all buljong och köttet samtidigt i röran med kryddorna, mango chutney och tomater? Otydligt när köttet ska i efter det har kokat 1 timme

Coop webbredaktör

2018-10-22

Till Margaret: Receptet avser burktomater. Lycka till! :)

Coop webbredaktör

2018-10-22

Till Kenneth: Kryddorna bryner man separat i en annan gryta och tillsätter senare till köttet. Lycka till! :)

Margaret

2018-10-19

Jag tycker receptet låter gott! Min reflektion är om det avses färska tomater eller tomater på burk? Jag avser testlaga imorgon!

Kenneth

2018-10-18

Hej! Ett recept som jag ska testa, men när lägger man i lök, kryddor och chutney med köttet? Ska inte det sjuda tillsammans med köttet? Tacksam för svar.

Liknande recept

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Plommonspäckad fläskkarré

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies