Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling
  • Tid 45 min

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

3.6 (15 betyg)

En len soppa på morot och kokosmjölk med asiatiska kryddor som ingefära, chili och citrongräs. Soppan blir genast matig då den toppas med långkokt kycklingfilé. Har ni inte testat än så gör det!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 gul lök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 citrongräs, tunt skivat
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 500 g morötter, skalade och slantade
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull med hönsbuljong tills köttet lätt går att sära med en gaffel, ca 40 min.

  2. 2

    Mixa lök, ingefära, chili, vitlök och citrongräs till en kryddpasta. Fräs kryddpastan i olja i en kastrull under omrörning någon minut. Häll i vatten och kokosmjölk och smula i en buljongtärning. Tillsätt morötterna och låt sjuda ca 30 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

  3. 3

    Toppa soppan med kyckling, torrostade pumpakärnor och ev koriander.

Servering

Mixa dina trötta färska örter till en örtolja, perfekt att ringla i soppan vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka flera kycklingfiléer samtidigt. Perfekt att ha i kylen som mackpålägg, till en pastarätt, currygryta eller till att toppa en omelett.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gith Ewertzh

    Verkligen supergod, massor av koriander till, tack för tipset.

  • Tinti

    Gott! Jag grillade en hel kyckling i lergryta i ugn som jag sedan plockade av köttet på och använde spadet som buljong.

  • Kerstin

    Jättegott! Många goda smaker som mixats ihop.