Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg (1-5):
3.84 (19 betyg)

En len soppa på morot och kokosmjölk med asiatiska kryddor som ingefära, chili och citrongräs. Soppan blir genast matig då den toppas med långkokt kycklingfilé. Har ni inte testat än så gör det!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 2 kycklingfiléer
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 gul lök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 citrongräs, tunt skivat
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 500 g morötter, skalade och slantade
  • Till servering:
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull med hönsbuljong tills köttet lätt går att sära med en gaffel, ca 40 min.
  2. Mixa lök, ingefära, chili, vitlök och citrongräs till en kryddpasta. Fräs kryddpastan i olja i en kastrull under omrörning någon minut. Häll i vatten och kokosmjölk och smula i en buljongtärning. Tillsätt morötterna och låt sjuda ca 30 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  3. Toppa soppan med kyckling, torrostade pumpakärnor och ev koriander.

Servering

Mixa dina trötta färska örter till en örtolja, perfekt att ringla i soppan vid servering.

Tips

Koka flera kycklingfiléer samtidigt. Perfekt att ha i kylen som mackpålägg, till en pastarätt, currygryta eller till att toppa en omelett.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gith Ewertzh

2018-02-11

Verkligen supergod, massor av koriander till, tack för tipset.

Tinti

2018-01-16

Gott! Jag grillade en hel kyckling i lergryta i ugn som jag sedan plockade av köttet på och använde spadet som buljong.

Kerstin

2018-01-16

Jättegott! Många goda smaker som mixats ihop.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Örtfrittata - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 2 kycklingfiléer
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 gul lök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 citrongräs, tunt skivat
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 500 g morötter, skalade och slantade
  • Till servering:
  • 0.5 dl pumpakärnor, torrostade
  • färsk koriander

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg (1-5):
3.84 (19 betyg)

En len soppa på morot och kokosmjölk med asiatiska kryddor som ingefära, chili och citrongräs. Soppan blir genast matig då den toppas med långkokt kycklingfilé. Har ni inte testat än så gör det!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull med hönsbuljong tills köttet lätt går att sära med en gaffel, ca 40 min.
  2. Mixa lök, ingefära, chili, vitlök och citrongräs till en kryddpasta. Fräs kryddpastan i olja i en kastrull under omrörning någon minut. Häll i vatten och kokosmjölk och smula i en buljongtärning. Tillsätt morötterna och låt sjuda ca 30 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  3. Toppa soppan med kyckling, torrostade pumpakärnor och ev koriander.

Servering

Mixa dina trötta färska örter till en örtolja, perfekt att ringla i soppan vid servering.

Tips

Koka flera kycklingfiléer samtidigt. Perfekt att ha i kylen som mackpålägg, till en pastarätt, currygryta eller till att toppa en omelett.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gith Ewertzh

2018-02-11

Verkligen supergod, massor av koriander till, tack för tipset.

Tinti

2018-01-16

Gott! Jag grillade en hel kyckling i lergryta i ugn som jag sedan plockade av köttet på och använde spadet som buljong.

Kerstin

2018-01-16

Jättegott! Många goda smaker som mixats ihop.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Örtfrittata - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies