Morotskaka med mandel
  • Tid 70 min
  • Ugn 200º

Morotskaka med mandel

2.88 (8 betyg)

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 st
  • 200 g mandel
  • 300 g morötter
  • 4 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
Glasyr:
  • 2 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200° C. Smörj en bakform väl. Skålla och skala eventuellt mandeln. Mal den. Skala och riv morötterna. Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.

  2. 2

    Rör samman florsocker med lite vattne till önskad konsistens och bred den över kakan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar