Morotskaka

Morotskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Så saftig och god! En härlig klassisk morotskaka med kanel, kardemumma och citron som toppas med en frisk glasyr.

Tillagningstid: 15 min + ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl finrivna morot
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • smör till formen
  • Glasyr
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • strimlat skal av 1 vältvättad citron
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft.
  2. Tillsätt morötter och olja i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan. Garnera med citronskal och myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2021-03-11

Underbart god! Gjorde glutenfri variant med 1dl Mandelmjöl, 1dl Skrädmjöl, 1dl Finax mjölmix och 0,5dl Fiberhusk. Suveränt!

Sara

2021-03-11

Underbart god! Gjorde glutenfri variant med 1dl Mandelmjöl, 1dl Skrädmjöl, 1dl Finax mjölmix och 0,5dl Fiberhusk. Suveränt 💛

Madelene

2020-05-08

Blev mycket god! Precis som en morotskaka ska smaka och hög och fin!🥕🐰

Morotskaka
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl finrivna morot
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • smör till formen
  • Glasyr
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • strimlat skal av 1 vältvättad citron
  • myntablad

Morotskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Så saftig och god! En härlig klassisk morotskaka med kanel, kardemumma och citron som toppas med en frisk glasyr.

Tillagningstid: 15 min + ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft.
  2. Tillsätt morötter och olja i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan. Garnera med citronskal och myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2021-03-11

Underbart god! Gjorde glutenfri variant med 1dl Mandelmjöl, 1dl Skrädmjöl, 1dl Finax mjölmix och 0,5dl Fiberhusk. Suveränt!

Sara

2021-03-11

Underbart god! Gjorde glutenfri variant med 1dl Mandelmjöl, 1dl Skrädmjöl, 1dl Finax mjölmix och 0,5dl Fiberhusk. Suveränt 💛

Madelene

2020-05-08

Blev mycket god! Precis som en morotskaka ska smaka och hög och fin!🥕🐰