För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Fina fisken klädd i sesam och morot.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 krm peppar
  • 800 g kokt och skalad potatis
  • 600 g lax
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Fräs purjolöken mjuk i lite olja under omrörning. Tillsätt persilja, mjölk, salt och peppar och mixa med stavmixer.
  2. Pressa den kokta potatisen och blanda med det övriga.
  3. Filea laxen och tag bort eventuella ben och skinn. Skär laxen i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
  4. Blanda morötter, ägg, mjöl, sesamfrö, salt och peppar. Baka in varje laxbit i morotsröran.
  5. Stek laxbitarna i smör på båda sidor på ganska svag värme tills ytan är gyllenbrun och fisken genomstekt.

Servering

Servera med en tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 tunt skivad purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 krm peppar
  • 800 g kokt och skalad potatis
  • 600 g lax
  • 3 grovrivna morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Fina fisken klädd i sesam och morot.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjolöken mjuk i lite olja under omrörning. Tillsätt persilja, mjölk, salt och peppar och mixa med stavmixer.
  2. Pressa den kokta potatisen och blanda med det övriga.
  3. Filea laxen och tag bort eventuella ben och skinn. Skär laxen i 1,5 cm tjocka skivor. Salta och peppra.
  4. Blanda morötter, ägg, mjöl, sesamfrö, salt och peppar. Baka in varje laxbit i morotsröran.
  5. Stek laxbitarna i smör på båda sidor på ganska svag värme tills ytan är gyllenbrun och fisken genomstekt.

Servering

Servera med en tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Fiskgryta med saffran och räkor

(53)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)