Morots-halwa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En sötsak för dem som gillar russin, cashewnötter och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 5 dl grovt rivna morötter
  • 1 dl mellangrädde
  • 1.25 dl socker
  • 2 krm malen kardemumma

Gör så här

  1. Bryn russin och cashewnötter i hälften av oljan tills nötterna är gyllenbruna.
  2. Tag upp dem. Fräs morötterna i resten av oljan på svag värme ca 5 minuter.
  3. Rör ned grädde, socker och kardemumma och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Blanda ned den brynta russin- och nötblandningen.
  5. Servera med glass, gärna yoghurtglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 5 dl grovt rivna morötter
  • 1 dl mellangrädde
  • 1.25 dl socker
  • 2 krm malen kardemumma

Morots-halwa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En sötsak för dem som gillar russin, cashewnötter och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn russin och cashewnötter i hälften av oljan tills nötterna är gyllenbruna.
  2. Tag upp dem. Fräs morötterna i resten av oljan på svag värme ca 5 minuter.
  3. Rör ned grädde, socker och kardemumma och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Blanda ned den brynta russin- och nötblandningen.
  5. Servera med glass, gärna yoghurtglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies