Morots-halwa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

En sötsak för dem som gillar russin, cashewnötter och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 5 dl grovt rivna morötter
  • 1 dl mellangrädde
  • 1.25 dl socker
  • 2 krm malen kardemumma

Gör så här

  1. Bryn russin och cashewnötter i hälften av oljan tills nötterna är gyllenbruna.
  2. Tag upp dem. Fräs morötterna i resten av oljan på svag värme ca 5 minuter.
  3. Rör ned grädde, socker och kardemumma och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Blanda ned den brynta russin- och nötblandningen.
  5. Servera med glass, gärna yoghurtglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg
Betyg
(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 5 dl grovt rivna morötter
  • 1 dl mellangrädde
  • 1.25 dl socker
  • 2 krm malen kardemumma

Morots-halwa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

En sötsak för dem som gillar russin, cashewnötter och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn russin och cashewnötter i hälften av oljan tills nötterna är gyllenbruna.
  2. Tag upp dem. Fräs morötterna i resten av oljan på svag värme ca 5 minuter.
  3. Rör ned grädde, socker och kardemumma och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Blanda ned den brynta russin- och nötblandningen.
  5. Servera med glass, gärna yoghurtglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg
Betyg
(5)