Mormors kycklinggryta
  • Tid 20 min + 1 tim 20 min koktid

Mormors kycklinggryta

3.84 (31 betyg)

Milda, krämiga, ljuvliga smaker i den här klassiska kycklinggrytan.

  • Tillagningstid 20 min + 1 tim 20 min koktid
  • Ingredienser 16

Ingredienser

6 portioner
  • 1 hel kyckling (1,2 kg)
  • 1 gul lök, i 4 delar
  • 5 timjankvistar
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 200 g steklök, gärna röda
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk smör
  • 250 g små champinjoner
  • 1 stor röd paprika, tärnad
  • 2 msk repade timjanblad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • salt
Till servering
  • ris eller potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg den hela kycklingen i en kastrull med lök och timjan. Häll i vatten och salt. Låt sjuda 45 min under lock. Vänd kycklingen efter halva tiden.

  2. 2

    Lyft upp den och låt svalna något innan skinn och ben rensas bort. Spara 5 dl av kycklingspadet. Fräs skalade hela lökar och vitlök i smör i en kastrull.

  3. 3

    Lägg i kycklingkött, champinjoner, paprika och timjan. Häll i kycklingspad, vin och kycklingfond, låt sjuda under lock ca 20 min. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt. Servera grytan med ris eller kokt potatis.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tora

    Lite dijonsenap i grytan gjorde susen!

  • Elina

    Mycket god! Satsa på en fin Bjäre kyckling eller Guldfågelns majskyckling!

  • Sammi

    God gryta som både vuxna och barn gillar! Rekommenderas!

  • Joanna

    Fantastiskt god gryta, hela försvann på en kväll!

Visa fler