Mormors kålpudding
  • Tid 20 min + 40 min i ugn
  • Ugn 200º

Mormors kålpudding

3.07 (14 betyg)

Kålpudding med den klassiska smaken, men lite enklare att tillaga.

  • Tillagningstid 20 min + 40 min i ugn
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g hackad vitkål
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl okokt ris
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olja. Stek kål och lök så de mjuknar utan att få färg, ca 3 min. Rör då och då.

  3. 3

    Tillsätt soja, sirap, ris och salt. Stek ytterligare 3 min och häll sedan över i en ugnsform.

  4. 4

    Bryn färsen. Salta och peppra. Häll tillbaka kålblandningen i wokpannan och blanda med färsen.

  5. 5

    Ta av från värmen. Vispa ihop vatten och ägg och vänd ner i kålblandningen. Häll tillbaka allt i ugnsformen. Täck formen ordentligt med folie och ställ in i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 min för att få fin färg.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ola

    Ävja!

  • Ottossons

    Jättegod rätt som vi lagat flera gånger, men blir godare med mindre sötma. Vi tar ca 1/2 dl sirap i stället.

  • Clas

    Receptet behöver justeras lite. Halvera mängden sirap/honung, och öka ris och kål med 30-50%. Kanske också sänk färsen till 400g.

  • Astrid

    Använd Vår kokboks recept i stället. Det är superbra. Asta

Visa fler