Mördeg till tårtbottnar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:200-Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • bärtårta:
  • bär färska eller frysta, tex blåbär, halvmogna krusbär, körsbär
  • socker
  • 1 msk potatismjöl
  • toscakaka:
  • 2 dl sötmandel och/eller hasselnötskärnor
  • 75 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap ljus
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Gör så här

  1. <p>Smält fettet och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt fettet och det uppvispade ägget. Rör ihop till en deg. Tryck ut den över botten och kanter i en form. Eller låt den vila svalt ca 30 min och kavla ut den till en stor rundel, 27-28 cm i diameter. Lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Vik in degen runt om till en 2 cm bred kant.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg sedan på bär eller Toscaglasyr, se nedan.
  3. Bärtårta: Snoppa krusbären, kärna ur körsbären. Blanda bär, socker och potatismjöl, den större sockermängden till krusbär och syrliga körsbär, den större mängden potatismjöl till körsbär. Bred ut bärblandningen på den halvgräddade bottnen.
  4. Grädda ytterligare ca 15 min. Servera tårtan avsvalnad eller kall med glass eller vispad grädde.
  5. Knaprig Toscakaka: Blanda allt till glasyren, mandel och nötter hela, i en liten kastrull. Koka upp under omrörning. Bred genast ut glasyren på den halvgräddade bottnen.
  6. Grädda tills glasyren fått fin färg, ca 15 min. Servera kakan avsvalnad eller kall till kaffe.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g margarin eller smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • bärtårta:
  • bär färska eller frysta, tex blåbär, halvmogna krusbär, körsbär
  • socker
  • 1 msk potatismjöl
  • toscakaka:
  • 2 dl sötmandel och/eller hasselnötskärnor
  • 75 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap ljus
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk

Mördeg till tårtbottnar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:200-Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Smält fettet och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt fettet och det uppvispade ägget. Rör ihop till en deg. Tryck ut den över botten och kanter i en form. Eller låt den vila svalt ca 30 min och kavla ut den till en stor rundel, 27-28 cm i diameter. Lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Vik in degen runt om till en 2 cm bred kant.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg sedan på bär eller Toscaglasyr, se nedan.
  3. Bärtårta: Snoppa krusbären, kärna ur körsbären. Blanda bär, socker och potatismjöl, den större sockermängden till krusbär och syrliga körsbär, den större mängden potatismjöl till körsbär. Bred ut bärblandningen på den halvgräddade bottnen.
  4. Grädda ytterligare ca 15 min. Servera tårtan avsvalnad eller kall med glass eller vispad grädde.
  5. Knaprig Toscakaka: Blanda allt till glasyren, mandel och nötter hela, i en liten kastrull. Koka upp under omrörning. Bred genast ut glasyren på den halvgräddade bottnen.
  6. Grädda tills glasyren fått fin färg, ca 15 min. Servera kakan avsvalnad eller kall till kaffe.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies