Möra kakskålar
  • Ugn 225-Grill

Möra kakskålar

0 (0 betyg)

  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 225-Grill

Ingredienser

15 st
  • 2 st äggvitor
  • 100 g margarin eller smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kakorna blir som mjukt vågiga skålar genom att de formas och får kallna på uppochnervända dricksglas.

  2. 2

    Vispa vitorna till fast skum i en skål. Rör fett och socker poröst i en annan skål. Vänd ner vitorna i smeten. Tillsätt mjölet och rör smeten slät.

  3. 3

    Rita cirklar, ca 12 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd tex ett kaffefat som mall. Bred ut smeten jämnt och tunt.

  4. 4

    Grädda i mitten av ugnen tills kakorna blivit ljust bruna i kanterna, 4­5 min.

  5. 5

    Lossa kakorna direkt och lägg dem på uppochnervända dricksglas. Tryck till kakorna med fingrarna på 3­4 ställen och låt dem kallna. Om kakorna hinner stelna på plåten, sätt in dem i ugnen igen någon minut.

  6. 6

    Fyll kakskålarna strax före serveringen.

  7. 7

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar