Mockabollar

Betyg (1-5):
2.85 (20 betyg)

Sunda chokladbollar av mixade frön, nötter och torkad frukt.

Tillagningstid: 20 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 dl mandlar, t ex sötmandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 10 torkade, urkärnade dadlar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
  • 1 msk kakao eller carob (kakaoersättning)
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.
  2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Kladdkaka grundrecept

(786)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Kanelbullar

(103)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 dl mandlar, t ex sötmandel
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 10 torkade, urkärnade dadlar
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 msk starkt, kallt kaffe, gärna ekologiskt/rättvisemärkt
  • 1 msk kakao eller carob (kakaoersättning)
  • Garnering:
  • 1 dl kokosflingor

Mockabollar

Betyg (1-5):
2.85 (20 betyg)

Sunda chokladbollar av mixade frön, nötter och torkad frukt.

Tillagningstid: 20 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet, lite textur kan vara kvar.
  2. Rulla små bollar, drygt en matsked till varje. Rulla sedan i kokos och förvara svalt i burk med lock tills de ska ätas. Håller sig två veckor i kylen utan problem, men smakar godast första veckan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Kladdkaka grundrecept

(786)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Kanelbullar

(103)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies