Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Baka en mjuk pepparkaka till jul. Som blir extra saftig med palsternacka.

Tillagningstid: 15 min + ca 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g palsternacka
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Topping
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • lingon, till garnering

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.
  2. Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.
  3. Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.

Tips

Blanda din egen pepparkakskrydda av kanel, kardemumma, ingefära och nejlika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citroncheesecake med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(440)
Spara recept

Tarte tatin

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Nektarinkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med rompäron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g palsternacka
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Topping
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • lingon, till garnering

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Baka en mjuk pepparkaka till jul. Som blir extra saftig med palsternacka.

Tillagningstid: 15 min + ca 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.
  2. Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.
  3. Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.

Tips

Blanda din egen pepparkakskrydda av kanel, kardemumma, ingefära och nejlika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pistasch- och päronglass

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citroncheesecake med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(440)
Spara recept

Tarte tatin

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Nektarinkaka med marshmallows

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med rompäron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberpaj med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(15)