Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Baka en mjuk pepparkaka till jul. Som blir extra saftig med palsternacka.

Tillagningstid: 15 min + ca 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g palsternacka
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Topping
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • lingon, till garnering

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.
  2. Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.
  3. Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.

Tips

Blanda din egen pepparkakskrydda av kanel, kardemumma, ingefära och nejlika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Chokladtoppar

(3)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Snabba marängbakelser

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g palsternacka
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Topping
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 msk syltat apelsinskal
  • lingon, till garnering

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Baka en mjuk pepparkaka till jul. Som blir extra saftig med palsternacka.

Tillagningstid: 15 min + ca 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.
  2. Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.
  3. Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.

Tips

Blanda din egen pepparkakskrydda av kanel, kardemumma, ingefära och nejlika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Chokladtoppar

(3)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Snabba marängbakelser

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies