Mjuk citronkaka med mandel
  • Tid 30 min + tid i ugn
  • Ugn 175º

Mjuk citronkaka med mandel

0 (0 betyg)

Otroligt god citronkaka med gömmor av citronkräm. Recept av: Mia Öhrn och foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 30 min + tid i ugn
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

16 bitar
  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
Citronsmörkräm
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och 2 msk saft
  • 0.5 dl flagad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 18 x 24 cm, med bakplåtspapper.

Citronsmörkräm:

  1. 1

    Rör ihop smöret med socker och citron. Smält smöret till kakan. Vispa ihop ägg och socker lätt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och häll i smöret. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen. Klicka i citronsmörkrämen i kaksmeten.

  2. 2

    Strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna helt. Skär upp i bitar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar