Mjuk citronkaka med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Otroligt god citronkaka med gömmor av citronkräm. Recept av: Mia Öhrn och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • Citronsmörkräm
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och 2 msk saft
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 18 x 24 cm, med bakplåtspapper.

Citronsmörkräm:

  1. Rör ihop smöret med socker och citron. Smält smöret till kakan. Vispa ihop ägg och socker lätt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och häll i smöret. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen. Klicka i citronsmörkrämen i kaksmeten.
  2. Strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna helt. Skär upp i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2019-01-27

Riktig god kaka o lättbakat.

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • Citronsmörkräm
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal och 2 msk saft
  • 0.5 dl flagad mandel

Mjuk citronkaka med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Otroligt god citronkaka med gömmor av citronkräm. Recept av: Mia Öhrn och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 18 x 24 cm, med bakplåtspapper.

Citronsmörkräm:

  1. Rör ihop smöret med socker och citron. Smält smöret till kakan. Vispa ihop ägg och socker lätt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och häll i smöret. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen. Klicka i citronsmörkrämen i kaksmeten.
  2. Strö över mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna helt. Skär upp i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2019-01-27

Riktig god kaka o lättbakat.

Liknande recept

Spara recept

Smoothie med Kesella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

Betyg
Betyg
(2)