Mjölkkokt kotlett
  • Tid 80 min

Mjölkkokt kotlett

5 (1 betyg)

Kotlett gnuggad med ingefära, serverad med mjölksås.

  • Tillagningstid 80 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

5 portioner
  • 1 kg fläskkotlett i bit
  • 1 liter gammeldags mjölk
  • 4 msk mald ingefära (efter smak)
  • 0.5 tsk salt (efter smak)
  • 2 krm peppar (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Gnid in kotletten med ingefära (ganska rikligt), peppar och salt. Lägg ner köttet i en trång tjockbottnad gryta. Slå på så mycket mjölk att det knappt täcker kotletten. Koka upp försiktigt (mjölk kokar så lätt över). Sänk värmen och koka under lock på mycket svag värme ca 1 timme. Vänd köttet då och då under kokningen. Det är lätt hänt att det fastnar i botten på grytan.

  2. 2

    Ta upp köttet, skär bort benet och håll köttet varmt. Koka ihop mjölken på stark värme under kraftig vispning till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar