Mjölkfria morotsmuffins
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Mjölkfria morotsmuffins

4.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 st
  • 2 medelstora morötter
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl rapsolja
Glasyr:
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt.

  2. 2

    Skala och finriv morötterna. Pressa apelsinen. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja, apelsinsaft och morötter. Rör till sist ner mjölblandningen. Fördela smeten i formarna.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Blanda florsocker och juice. Bred glasyren över muffinsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar