Mjöl- och mjölkfria pannkakor med banan och kokos
  • Tid 30 min

Mjöl- och mjölkfria pannkakor med banan och kokos

3.19 (27 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

30 st
  • 3 st banan, mogna
  • 6 ägg, lätt vispade
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 2.5 dl blåbär
  • 0.5 tsk kanel, malen
  • 2 tsk kokosolja
  • 2 msk lönnsirap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa bananerna med en gaffel. Lägg moset i en bunke. Vispa ihop det med ägg och kokosflingor. Tillsätt blåbär (spara några till servering) och kanel. Rör om.

  2. 2

    Hetta upp kokosoljan på medelstark värme i en stekpanna med non stick-belägg- ning. Hälli 2–3 msk smet för varje pannkaka (det får plats 3–4 stycken samtidigt).

  3. 3

    Vänd försiktigt med stekspade när de stelnat och fått en gräddad yta, ca 2 min på första sidan och 1 min på andra. Stapla pannkakorna och garnera med bär. Ringla över lönnsirap.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt att göra pannkakor med de överblivna bananerna i fruktskålen. Servera efter soppa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Idis

    Är inte det här Green Kitchen Stories recept?

  • Sara

    Goda och matiga. Populära bland barnen. Jag hade i lite vaniljpulver i smeten.