Minipizzor med rödlök och gröna russin
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Minipizzor med rödlök och gröna russin

0 (0 betyg)

En favorit hos både stora och små som är perfekt på buffébordet.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

20 st
Deg:
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 3 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl gröna russin eller sultanrussin
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 peppar (eller efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Snula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt och olja. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Skala och skiva löken. Fräs löken i en stekpanna i olivolja tills den är mjuk och genomskinlig. Salta och peppra. Sätt ugnen på 225°C.

  2. 2

    Forma degen till två rullar och dela varje rulle i ca 10 bitar. Rulla dem till runda bollar och kavla ut dem till runda små pizzor, ca 10 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Fördela löken på pizzorna och strö russin över. Vik över ena sidan så att en del av pizzan "täcks". Tryck till i sidorna så att degen inte släpper.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen 10-12 min eller tills de fått fin färg.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar