Minipizza med crostineria
  • Tid 90 min
  • Ugn 200-225º

Minipizza med crostineria

0 (0 betyg)

En läcker variant av pizzatopping med marinerade grönsaker, currystekta räkor och smakrik parmesanost.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200-225º

Ingredienser

12 st
Pizzadeg:
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
Fyllning:
  • 135 g crostineria, paprika/zucchini (Zeta)
  • 50 g parmesanost
  • 2 tsk olivolja
  • 240 g stora räkor
  • 0.5 msk curry
  • 0.5 msk pressad citron
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm socker
  • 1 dl dill (dillvippor)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl, olivolja, jäst och vatten. Kör degen i matberedarens degbunke 5-10 minuter. Tillsätt salt. Kör degen ytterligare några minuter. Låt degen jäsa 30 minuter eller i kylen över natten.

  2. 2

    Knåda den jästa pizzadegen och forma små runda bullar. Kavla ut dem till småpizzor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fördela paprikaröran ovanpå. Hyvla över parmesanosten och låt jäsa 15 minuter. Sätt ugnen på 225°.

  3. 3

    Sätt pizzorna i mitten av ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda 15-20 minuter.

  4. 4

    Häll lite olivolja i en het stekpanna och stek räkorna med curry 1-2 minuter. Häll på citronsaft och lök. Smaksätt med salt, peppar och socker. Vänd ner dillvipporna.

  5. 5

    Toppa de färdiggräddade pizzorna med räkorna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du inte gör din egen pizzadeg så går det bra att köpa färdig.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar