Minipiroger med lax
  • Tid 80 min
  • Ugn 225º

Minipiroger med lax

5 (1 betyg)

Välj rökt eller gravad lax och gör en fyllning med ägg, dill, ris och gräddfil.

  • Tillagningstid 80 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

24 st
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
Laxfyllning:
  • 200 g gravad eller rökt lax, i tunna strimlor
  • 1.5 dl kokt, kallt ris
  • 3 hårdkokta, hackade ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl gräddfil
Till pensling:
  • 1 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Laxfyllning

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Knyten

  1. 1

    Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.

  2. 2

    Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar