Minipiroger med lax

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Välj rökt eller gravad lax och gör en fyllning med ägg, dill, ris och gräddfil.

Tillagningstid: 1 timme 20 min
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Laxfyllning:
  • 200 g gravad eller rökt lax, i tunna strimlor
  • 1.5 dl kokt, kallt ris
  • 3 hårdkokta, hackade ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl gräddfil
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Laxfyllning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Knyten

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Klassisk laxburgare

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Midsommarpaj

(7)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Taco med röda linser

(13)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Gormetrulle

(23)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Laxfyllning:
  • 200 g gravad eller rökt lax, i tunna strimlor
  • 1.5 dl kokt, kallt ris
  • 3 hårdkokta, hackade ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl gräddfil
  • Till pensling:
  • 1 ägg

Minipiroger med lax

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Välj rökt eller gravad lax och gör en fyllning med ägg, dill, ris och gräddfil.

Tillagningstid: 1 timme 20 min
Ugnstemperatur:225º
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla degingredienser i en matberedare, till en slät deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp cirka 1 timme. Gör fyllningen.

Laxfyllning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Knyten

  1. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en stor platta cirka 30x40 centimeter. Sporra eller skär ut varje platta till tolv rundlar, cirka 10 centimeter i diameter.
  2. Lägg cirka 1 matsked fyllning på varje rundel, men inte ända ut till kanten. Vispa upp ägget och pensla kanterna runt om. Vik ihop degen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
  3. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Klassisk laxburgare

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Midsommarpaj

(7)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Taco med röda linser

(13)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Gormetrulle

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies