För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

En fantastiskt god Jansson, utan ansjovis, att variera den vanliga med.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Lökpaj med smördeg

(34)

Taco med röda linser

(13)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Nacho de lux med pulled pork

(8)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(1)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

En fantastiskt god Jansson, utan ansjovis, att variera den vanliga med.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Lökpaj med smördeg

(34)

Taco med röda linser

(13)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Nacho de lux med pulled pork

(8)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(1)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)