För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

En fantastiskt god Jansson, utan ansjovis, att variera den vanliga med.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Blomkåls-Jansson

(97)

Köttbullar med chèvre

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Lökpaj med smördeg

(36)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

En fantastiskt god Jansson, utan ansjovis, att variera den vanliga med.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Blomkåls-Jansson

(97)

Köttbullar med chèvre

(0)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Lökpaj med smördeg

(36)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)