Min godaste rabarberpaj

Betyg (1-5):
3.07 (27 betyg)

En god paj med smak av kardemumma fylld med rabarber, jordgubbar och mandelmassa.

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 200 g kuber smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 100 g riven mandelmassa
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 kg tunt skivad späd rabarber
  • 0.5 liter halverade jordgubbar
  • Till servering:
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl lättvispad grädde

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser för hand. Ställ degen övertäckt i kylskåpet.

Fyllning

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Vispa upp äggen med kardemumma i en skål och rör ner äggvispet i smöret. Sjud på låg värme tills det tjocknar lite och var noga med att det inte kokar. Ställ kastrullen åt sidan och blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggkrämen.
  2. Ta fram degen och tryck ut cirka 3/4 i en pajform, 24 centimeter med löstagbar kant.
  3. Lägg i rabarberskivorna och häll över äggkrämen, rör försiktigt så att det blandar sig väl. Täck ytan med jordgubbar. Rulla resten av degen till tunna längder att dekorera med.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen 40 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Låt pajen svalna före servering. Pudra över florsockret och servera med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2015-05-21

Jag smaksätter med mandelmassa och bittermandel samt lägger några mandelbiskvier i botten, rabarber o smuldeg på havregryn o sirap. Kalasgott, har dock inga exakta mängder, gör efter smak

Marie

2013-06-15

God! Gjorde viss ändring: Till form med 23 cm i diameter tog jag 160 g margarin, 4 dl mjöl och 1 msk vatten. Blev ändå deg över eftersom jag inte gillar för tjock degbotten, och fast jag tog undan till dekorationslängder.

Britta/webbredaktör

2012-05-25

Det ska vara 0,5 kg rabarber.

k-A Lundell

2012-05-24

Är inte ett halvt kilo rabarber för mycket? Är det inte en halviter?

Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)
13 st
  • Pajdeg:
  • 200 g kuber smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 100 g riven mandelmassa
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 kg tunt skivad späd rabarber
  • 0.5 liter halverade jordgubbar
  • Till servering:
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl lättvispad grädde

Min godaste rabarberpaj

Betyg (1-5):
3.07 (27 betyg)

En god paj med smak av kardemumma fylld med rabarber, jordgubbar och mandelmassa.

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser för hand. Ställ degen övertäckt i kylskåpet.

Fyllning

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Vispa upp äggen med kardemumma i en skål och rör ner äggvispet i smöret. Sjud på låg värme tills det tjocknar lite och var noga med att det inte kokar. Ställ kastrullen åt sidan och blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggkrämen.
  2. Ta fram degen och tryck ut cirka 3/4 i en pajform, 24 centimeter med löstagbar kant.
  3. Lägg i rabarberskivorna och häll över äggkrämen, rör försiktigt så att det blandar sig väl. Täck ytan med jordgubbar. Rulla resten av degen till tunna längder att dekorera med.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen 40 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Låt pajen svalna före servering. Pudra över florsockret och servera med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2015-05-21

Jag smaksätter med mandelmassa och bittermandel samt lägger några mandelbiskvier i botten, rabarber o smuldeg på havregryn o sirap. Kalasgott, har dock inga exakta mängder, gör efter smak

Marie

2013-06-15

God! Gjorde viss ändring: Till form med 23 cm i diameter tog jag 160 g margarin, 4 dl mjöl och 1 msk vatten. Blev ändå deg över eftersom jag inte gillar för tjock degbotten, och fast jag tog undan till dekorationslängder.

Britta/webbredaktör

2012-05-25

Det ska vara 0,5 kg rabarber.

k-A Lundell

2012-05-24

Är inte ett halvt kilo rabarber för mycket? Är det inte en halviter?

Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies