
Mikaelas macka med morotsröra
Betyg (1-5):
En vinnande macka av konditorn Mikaela Fisherström
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Morotsröra
- 2 stora morötter
- 1 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk mald spiskummin
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk rapsolja
- Topping
- 1 stor rödbeta
- 1 msk rapsolja
- 2 krm salt
- 0.5 dl hackade mandlar eller pumpakärnor
- 0.5 kruka basilika eller persilja
- 20 g småbladig plocksallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tvätta morötterna noga och skär i 2 cm bitar. Vänd runt i olja, vitlök och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
- Mixa morötterna med spiskummin, citronsaft och olja till en slät puré. Smaka av med salt. Tvätta rödbetan ordentligt och skiva tunt, gärna med mandolin. Ugnsrosta eller stek i stekpannan tills de är lätt mjuka. Salta.
- Stek nötter eller frön i torr stekpanna under omrörning till fin färg. Strö över lite salt. Bred morotsröran på mackan (gärna rostad) och toppa med rödbeta, örter, blad och nöt-/fröströssel.
Tips

Mikaela använder skalen från rotfrukterna i degen när hon bakar sitt bröd.
Liknande recept
Mikaelas macka med morotsröra
Betyg (1-5):
En vinnande macka av konditorn Mikaela Fisherström
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tvätta morötterna noga och skär i 2 cm bitar. Vänd runt i olja, vitlök och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
- Mixa morötterna med spiskummin, citronsaft och olja till en slät puré. Smaka av med salt. Tvätta rödbetan ordentligt och skiva tunt, gärna med mandolin. Ugnsrosta eller stek i stekpannan tills de är lätt mjuka. Salta.
- Stek nötter eller frön i torr stekpanna under omrörning till fin färg. Strö över lite salt. Bred morotsröran på mackan (gärna rostad) och toppa med rödbeta, örter, blad och nöt-/fröströssel.
Tips

Mikaela använder skalen från rotfrukterna i degen när hon bakar sitt bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!