Mikaelas macka med morotsröra

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En vinnande macka av konditorn Mikaela Fisherström

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Morotsröra
  • 2 stora morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk rapsolja
  • Topping
  • 1 stor rödbeta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 0.5 dl hackade mandlar eller pumpakärnor
  • 0.5 kruka basilika eller persilja
  • 20 g småbladig plocksallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta morötterna noga och skär i 2 cm bitar. Vänd runt i olja, vitlök och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
  2. Mixa morötterna med spiskummin, citronsaft och olja till en slät puré. Smaka av med salt. Tvätta rödbetan ordentligt och skiva tunt, gärna med mandolin. Ugnsrosta eller stek i stekpannan tills de är lätt mjuka. Salta.
  3. Stek nötter eller frön i torr stekpanna under omrörning till fin färg. Strö över lite salt. Bred morotsröran på mackan (gärna rostad) och toppa med rödbeta, örter, blad och nöt-/fröströssel.

Tips

Mikaela använder skalen från rotfrukterna i degen när hon bakar sitt bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Frasig minipizza

(19)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)
13 st
  • Morotsröra
  • 2 stora morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk rapsolja
  • Topping
  • 1 stor rödbeta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 0.5 dl hackade mandlar eller pumpakärnor
  • 0.5 kruka basilika eller persilja
  • 20 g småbladig plocksallad

Mikaelas macka med morotsröra

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En vinnande macka av konditorn Mikaela Fisherström

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta morötterna noga och skär i 2 cm bitar. Vänd runt i olja, vitlök och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
  2. Mixa morötterna med spiskummin, citronsaft och olja till en slät puré. Smaka av med salt. Tvätta rödbetan ordentligt och skiva tunt, gärna med mandolin. Ugnsrosta eller stek i stekpannan tills de är lätt mjuka. Salta.
  3. Stek nötter eller frön i torr stekpanna under omrörning till fin färg. Strö över lite salt. Bred morotsröran på mackan (gärna rostad) och toppa med rödbeta, örter, blad och nöt-/fröströssel.

Tips

Mikaela använder skalen från rotfrukterna i degen när hon bakar sitt bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Frasig minipizza

(19)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies