Mias morotssallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Mias morotssallad

2.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg knipp morötter
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 hel vitlök med skal, delad på mitten
  • 3 kvistar timjan
  • 1 lagerblad
  • 3 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ev 1 tsk socker / honung
  • flingsalt
  • färska örter
Crème fraiche-sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk rostad spiskummin
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna. Dela ev på längden. Rosta spiskumminen i en torr stekpanna tills det börjar dofta.

  2. 2

    Vänd runt morötterna med olja, vitlök, timjan, smulat lagerblad och 1 tsk av spiskumminen på en plåt (med bakplåtspapper). Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

  3. 3

    Filea apelsinerna med vass kniv. Ta vara på saften och blanda med olja, vinäger och socker. Ringla dressingen över de varma morötterna. Vänd ihop morötter, apelsinklyftor, vitlök och örter.

  4. 4

    Blanda crème fraichen med resten av den rostade spiskumminen, citronsaft, salt, peppar. Vid servering: Strö över flingsalt och skeda på sås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar