Miamiburgare med örtmajs
  • Tid 45 min

Miamiburgare med örtmajs

0 (0 betyg)

Kryddiga burgare med krämig ädelost-röra och folieinbakade majskolvar.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 msk chilisås
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk olja eller grillolja till pensling
Örtmajs:
  • 500 g majskolvar
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 4 msk hackad koriander eller persilja
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chilifrukt
Blue cheese-sås:
  • 50 g ädelost
  • 1 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda först färsen med salt och kryddor och sedan med resten av ingredienserna. Forma den till biffar. Pensla med lite olja och grilla ca 3 minuter per sida.

Örtmajs

  1. 1

    Tina majsen om den är djupfryst. Skär kolvarna i skivor och fördela dem på var sitt folieark. Blanda smör, örtkrydda och eventuellt chili. Bred blandningen över kolvarna och vik ihop folien till täta paket. Låt ligga på grillen tills smöret smält och kolvarna är varma.

Blue cheese-sås

  1. 1

    Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med gräddfilen.

Servering

Servera burgarna på grillat bröd med lök- och tomatskivor, salladsblad, sås och majsen.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar