Mexikanska revbensspjäll
  • Tid 160 min
  • Ugn 75º

Mexikanska revbensspjäll

3 (6 betyg)

Grillade spjäll med kraftiga smaker, där mycket går att förbereda dagen innan.

  • Tillagningstid 160 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 75º

Ingredienser

6 portioner
  • 1.5 kg tjocka revbensspjäll
Mexicali spice rub - kryddblandning:
  • 2 msk malen kummin
  • 2 msk nymalen svartpeppar
  • 2 msk chilipulver
  • 4 msk paprika
  • 2 msk oregano
  • 2 msk socker
  • 1 msk salt
Rib baste - grillolja:
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl citronjuice
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk het sås (t ex sweet chili)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 75°. Blanda ingredienserna till Mexicali spice rub. Torka revbensspjället torrt och klappa in kryddorna i köttet på alla sidor.

  2. 2

    Lägg köttet på en plåt och stek i ugnen ca 2 timmar. Hit kan du förbereda och ställa kallt i kylskåp tills spjället ska grillas. Blanda ingredienserna till grilloljan.

  3. 3

    Lägg revbensspjället på ett oljat grillgaller och grilla ett par minuter på varje sida. Pensla på grilloljan och stäng locket till grillen.Vänd och pensla flera gånger under ca 30 minuter tills spjället fått grillyta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar