Merjas bönsallad

Betyg (1-5):
3.11 (63 betyg)

Nyttig och fräsch sallad med fetaost.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 400 g kokta bönor t ex sojabönor, black eye bönor eller svarta bönor, kidneybönor
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 100 g finskurna haricots verts
  • 10 cm purjolök, finhackad
  • 1 snackpaprika, finskuren
  • 0.5 dl kapris
  • 200 g fetaost, tärnad eller smulad
  • 1 dl färsk oregano eller basilika, hackad
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, skalade, pressade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Förväll eventuellt broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten, cirka 1 minut. Blanda grönsaker och bönor i en bunke.Tillsättkapris, fetaost och oregano eller basilika och blanda ordentligt. Salta eventuellt.

Vinägrett

  1. Rör ihop vinägretten, häll över salladen och blanda igen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lasse

2016-02-27

Fantastiskt gott - bytte dock ut oreganon mot Koriander.

Berit

2016-01-27

Otroligt god!! Rekommenderas.

Tomas

2015-08-16

Alltid populär att bjuda på. Till och med inbitna köttätare gillar denna sallad.

Julia

2012-04-14

Har blivit återkommande hemma hos oss! När jag tog studenten hade jag en vegetarisk buffé och där hade den sin självklara plats. Fast då med fetaosten på sidan om, det fanns veganer i sällskapet.

Liknande recept

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 400 g kokta bönor t ex sojabönor, black eye bönor eller svarta bönor, kidneybönor
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 100 g finskurna haricots verts
  • 10 cm purjolök, finhackad
  • 1 snackpaprika, finskuren
  • 0.5 dl kapris
  • 200 g fetaost, tärnad eller smulad
  • 1 dl färsk oregano eller basilika, hackad
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, skalade, pressade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Merjas bönsallad

Betyg (1-5):
3.11 (63 betyg)

Nyttig och fräsch sallad med fetaost.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Förväll eventuellt broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten, cirka 1 minut. Blanda grönsaker och bönor i en bunke.Tillsättkapris, fetaost och oregano eller basilika och blanda ordentligt. Salta eventuellt.

Vinägrett

  1. Rör ihop vinägretten, häll över salladen och blanda igen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lasse

2016-02-27

Fantastiskt gott - bytte dock ut oreganon mot Koriander.

Berit

2016-01-27

Otroligt god!! Rekommenderas.

Tomas

2015-08-16

Alltid populär att bjuda på. Till och med inbitna köttätare gillar denna sallad.

Julia

2012-04-14

Har blivit återkommande hemma hos oss! När jag tog studenten hade jag en vegetarisk buffé och där hade den sin självklara plats. Fast då med fetaosten på sidan om, det fanns veganer i sällskapet.

Liknande recept

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies