Melonsallad med lime och mynta

Melonsallad med lime och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den perfekta avslutningen på en god middag är ett frostat glas med isig melon, mynta och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme i frysen
4 portioner
  • 1 kg melon, gärna olika sorter
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl strimlad mynta

Gör så här

  1. Skär upp melonen och skär bort skalet. Tärna och kärna ur.
  2. Lägg melonbitarna på brickor. Pressa över limesaft. Ställ i frysen ca 1 tim. Ställ även serveringsglasen i frysen.
  3. Blanda socker, limeskal och mynta i en bunke.
  4. Vänd runt melonbitarna i sockerblandningen vid servering och lägg i de frostade glasen.

Tips

Toppa glassen med mousserande vin till de vuxna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Melonsallad med lime och mynta
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 kg melon, gärna olika sorter
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl strimlad mynta

Melonsallad med lime och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den perfekta avslutningen på en god middag är ett frostat glas med isig melon, mynta och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme i frysen
4 portioner

Gör så här

  1. Skär upp melonen och skär bort skalet. Tärna och kärna ur.
  2. Lägg melonbitarna på brickor. Pressa över limesaft. Ställ i frysen ca 1 tim. Ställ även serveringsglasen i frysen.
  3. Blanda socker, limeskal och mynta i en bunke.
  4. Vänd runt melonbitarna i sockerblandningen vid servering och lägg i de frostade glasen.

Tips

Toppa glassen med mousserande vin till de vuxna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!