
Melonsallad med lime och mynta
Betyg (1-5):
Den perfekta avslutningen på en god middag är ett frostat glas med isig melon, mynta och lime.
Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme i frysen
4 portioner
- 1 kg melon, gärna olika sorter
- 2 lime, finrivet skal och saft
- 0.5 dl strösocker
- 3 dl strimlad mynta
Gör så här
- Skär upp melonen och skär bort skalet. Tärna och kärna ur.
- Lägg melonbitarna på brickor. Pressa över limesaft. Ställ i frysen ca 1 tim. Ställ även serveringsglasen i frysen.
- Blanda socker, limeskal och mynta i en bunke.
- Vänd runt melonbitarna i sockerblandningen vid servering och lägg i de frostade glasen.
Tips

Toppa glassen med mousserande vin till de vuxna.
Melonsallad med lime och mynta
Betyg (1-5):
Den perfekta avslutningen på en god middag är ett frostat glas med isig melon, mynta och lime.
Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme i frysen
4 portioner
Gör så här
- Skär upp melonen och skär bort skalet. Tärna och kärna ur.
- Lägg melonbitarna på brickor. Pressa över limesaft. Ställ i frysen ca 1 tim. Ställ även serveringsglasen i frysen.
- Blanda socker, limeskal och mynta i en bunke.
- Vänd runt melonbitarna i sockerblandningen vid servering och lägg i de frostade glasen.
Tips

Toppa glassen med mousserande vin till de vuxna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!