Mellisbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

”Det här är både frukost i form av müsli och mörk choklad ihopbakat i en bulle”, hälsar Oscar Vitvall en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung, olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och forma till runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Energibars med dadlar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fruktbollar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kryddig chokladdryck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Mellisbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

”Det här är både frukost i form av müsli och mörk choklad ihopbakat i en bulle”, hälsar Oscar Vitvall en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung, olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och forma till runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Heta chokladmuffins med mörk rom

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Energibars med dadlar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fruktbollar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kryddig chokladdryck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)