Mellisbullar
  • Tid 15 min + 45 min jäsning
  • Ugn 200º

Mellisbullar

0 (0 betyg)

”Det här är både frukost i form av müsli och mörk choklad ihopbakat i en bulle”, hälsar Oscar Vitvall en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset.

  • Tillagningstid 15 min + 45 min jäsning
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

16 stycken
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung, olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.

  2. 2

    Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och forma till runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar