Mellisbitar
  • Tid 25 min + tid att stelna

Mellisbitar

3.5 (2 betyg)

Perfekta till mellisen, hemgjorda bars. Recept av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset Chloe Dusén.

  • Tillagningstid 25 min + tid att stelna
  • Ingredienser 9

Ingredienser

12 stycken
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 msk honung
  • 2 msk kokhett vatten
  • 1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
  • 50 g mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.

  2. 2

    Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.

  3. 3

    Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kylen innan de skärs ut i bitar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Prova gärna att använda en smaksatt mörk choklad, t ex mint eller blåbär.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Yuka

    väldigt gott!!