Mellisbitar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Perfekta till mellisen, hemgjorda bars. Recept av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset Chloe Dusén.

Tillagningstid: 25 min + tid att stelna
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 msk honung
  • 2 msk kokhett vatten
  • 1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.
  2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
  3. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kylen innan de skärs ut i bitar.

Tips

Prova gärna att använda en smaksatt mörk choklad, t ex mint eller blåbär.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2021-03-09

Håller dåligt ihop

Maria

2019-05-30

Det fina med det här receptet är att man kan variera efter eget huvud. Jag bytte ut solrosfrön mot hasselnötter plus mald mandel, satte till en bit mandelmassa, och använder som ’kska’ till kaffet.

Yuka

2019-03-14

väldigt gott!!

Liknande recept

Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Mug cake med choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mellisbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Müslirutor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktbollar

Betyg
Betyg
(68)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl russin
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 msk honung
  • 2 msk kokhett vatten
  • 1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
  • 50 g mörk choklad

Mellisbitar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Perfekta till mellisen, hemgjorda bars. Recept av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset Chloe Dusén.

Tillagningstid: 25 min + tid att stelna
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.
  2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet. Rör ner det rostade.
  3. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. Låt stelna i kylen innan de skärs ut i bitar.

Tips

Prova gärna att använda en smaksatt mörk choklad, t ex mint eller blåbär.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2021-03-09

Håller dåligt ihop

Maria

2019-05-30

Det fina med det här receptet är att man kan variera efter eget huvud. Jag bytte ut solrosfrön mot hasselnötter plus mald mandel, satte till en bit mandelmassa, och använder som ’kska’ till kaffet.

Yuka

2019-03-14

väldigt gott!!

Liknande recept

Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pannkaka med choklad och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Mug cake med choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mellisbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Müslirutor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fruktbollar

Betyg
Betyg
(68)