Medelhavsgratäng

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 liten zucchini
  • 2 tsk olja
  • 400 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 dl passerade tomater
  • 400 g potatisar, skivade
  • 3 tomater, skivade
  • 0.5 dl mynta, hackad
  • 150 g fetaost
  • myntablad till garnering
  • grönsallad till garnering

Gör så här

  1. Skiva zucchini på längden med en osthyvel och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt lite vätska dras ut.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek färsen tills den är brun och smulig. Krydda med kanel, salt och kajennpeppar. Häll ner de passerade tomaterna.
  3. Varva zucchini, färs, potatis, tomater och mynta i en gratängform med måtten 20 x 30 cm. Toppa med smulad fetaost.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Toppa gratängen med mynta och servera med en grön sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-07

Hej Kristin! Våra recept gäller vanlig ugn. För varmluftsugn är rekommendationen att sänka temperaturen med 10 %. Det motsvarar ofta 15-25 grader, och kan skilja en del mellan olika ugnar. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Kristin

2018-12-05

Gäller temperaturangivelserna i Coops recept varmluftsugn eller vanlig ugn?

Angelica

2016-06-12

Ett tips är att förkoka potatisen lite.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Rustik bondgryta

(34)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 liten zucchini
  • 2 tsk olja
  • 400 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 dl passerade tomater
  • 400 g potatisar, skivade
  • 3 tomater, skivade
  • 0.5 dl mynta, hackad
  • 150 g fetaost
  • myntablad till garnering
  • grönsallad till garnering

Medelhavsgratäng

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva zucchini på längden med en osthyvel och lägg ut på en skärbräda. Salta och låt lite vätska dras ut.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek färsen tills den är brun och smulig. Krydda med kanel, salt och kajennpeppar. Häll ner de passerade tomaterna.
  3. Varva zucchini, färs, potatis, tomater och mynta i en gratängform med måtten 20 x 30 cm. Toppa med smulad fetaost.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Toppa gratängen med mynta och servera med en grön sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-07

Hej Kristin! Våra recept gäller vanlig ugn. För varmluftsugn är rekommendationen att sänka temperaturen med 10 %. Det motsvarar ofta 15-25 grader, och kan skilja en del mellan olika ugnar. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Kristin

2018-12-05

Gäller temperaturangivelserna i Coops recept varmluftsugn eller vanlig ugn?

Angelica

2016-06-12

Ett tips är att förkoka potatisen lite.

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(6)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(11)

Rustik bondgryta

(34)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies