Matvetesallad med rödbetor & snabbpicklade primörer
  • Tid 40 min

Matvetesallad med rödbetor & snabbpicklade primörer

1 (3 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

8 portioner
  • 6 dl matvete
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 morötter
  • 200 g rättika
  • 0.5 gurka
  • 150 g sockerärtor
  • 100 g färska böngroddar
Ättikslag:
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Gnugga loss skalet med händerna och skär i bitar. Blanda med matvetet.

  2. 2

    Skala och hyvla morötter och rättika med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Hyvla gurkan i långa remsor.

  3. 3

    Blanda ihop ättikslagen och vänd runt alla grönsaker i lagen. Låt stå ca 10 min. Häll upp matvetet på ett serveringsfat och toppa med de picklade grönsakerna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar