
Matvetesallad med rödbetor & snabbpicklade primörer
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 dl matvete
- 500 g färska rödbetor
- 3 morot
- 200 g rättika
- 0.5 gurka
- 150 g sockerärtor
- 100 g färska böngroddar
- Ättikslag:
- 1.5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
Gör så här
- Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Gnugga loss skalet med händerna och skär i bitar. Blanda med matvetet.
- Skala och hyvla morötter och rättika med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Hyvla gurkan i långa remsor.
- Blanda ihop ättikslagen och vänd runt alla grönsaker i lagen. Låt stå ca 10 min. Häll upp matvetet på ett serveringsfat och toppa med de picklade grönsakerna.
Matvetesallad med rödbetor & snabbpicklade primörer
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Gnugga loss skalet med händerna och skär i bitar. Blanda med matvetet.
- Skala och hyvla morötter och rättika med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Hyvla gurkan i långa remsor.
- Blanda ihop ättikslagen och vänd runt alla grönsaker i lagen. Låt stå ca 10 min. Häll upp matvetet på ett serveringsfat och toppa med de picklade grönsakerna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!