Matkassens caesarsallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Matkassens caesarsallad

4.5 (2 betyg)

Smarrig caesarsallad med kyckling.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 140 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
Sås
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.

  2. 2

    Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.

  3. 3

    Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.

  4. 4

    Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar