Matig röd linssoppa

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 citron, pressad saft
  • honung
  • Topping:
  • cream cheese
  • finrivet citronskal (endast det gula)

Gör så här

  1. Fräs paprika, lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, linser, spiskummin och salt. Låt koka ca 15 min. Smaka av med citronsaft och ev honung. Späd ev med vatten för tunnare konsistens.
  2. Smaksätt cream cheese med citronskal och toppa soppan vid servering.

Tips

Det går lika bra att göra toppingen på crème fraiche, kvarg eller smetana.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Ek

2018-11-05

Snabb och enkel att göra till många. Spännande, smakrik, vegetarisk, uppskattad av barn och vuxna, vegetarianer och ej vegetarianer. Vardagsfestlig.

Liknande recept

Belugalasagne

(29)

Linssallad med rostad blomkål och lax

(4)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

(10)

Linsbolognese

(32)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(35)

Mustig soppa med linser och blomkål

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 citron, pressad saft
  • honung
  • Topping:
  • cream cheese
  • finrivet citronskal (endast det gula)

Matig röd linssoppa

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs paprika, lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, linser, spiskummin och salt. Låt koka ca 15 min. Smaka av med citronsaft och ev honung. Späd ev med vatten för tunnare konsistens.
  2. Smaksätt cream cheese med citronskal och toppa soppan vid servering.

Tips

Det går lika bra att göra toppingen på crème fraiche, kvarg eller smetana.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Ek

2018-11-05

Snabb och enkel att göra till många. Spännande, smakrik, vegetarisk, uppskattad av barn och vuxna, vegetarianer och ej vegetarianer. Vardagsfestlig.

Liknande recept

Belugalasagne

(29)

Linssallad med rostad blomkål och lax

(4)

Spagetti med linser och tomatsås

(9)

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

(10)

Linsbolognese

(32)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(35)

Mustig soppa med linser och blomkål

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies