Marsipangrisar

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Rejäla godisgrisar till jul: mandelmassa och choklad.

Tillagningstid: 40 minuter
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 1 kg mandelmassa
  • 400 g mörk blockchoklad
  • ev silverkulor (kakdekoration)

Gör så här

  1. Dela mandelmassan i två lika stora bitar. Skär av en fjärdedel från varje del och spara till öron och svans.
  2. Rulla varje stor bit till en äggformad del. Forma ena änden på varje del till ett tryne med två små hål.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bakdelarna på grisarna i chokladen. Låt stelna på smörpapper.
  4. Forma öron och rulla en svans av det som skars bort. Tryck fast allt på grisarna. Om du vill kan du sätta silverkulor som ögon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



björn zarelius

2012-06-20

grymt sa grisen

Liknande recept

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Chokladhjärta de luxe

(8)

Mini-biskvier

(30)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(14)

Arrakspraliner

(9)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kg mandelmassa
  • 400 g mörk blockchoklad
  • ev silverkulor (kakdekoration)

Marsipangrisar

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Rejäla godisgrisar till jul: mandelmassa och choklad.

Tillagningstid: 40 minuter
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela mandelmassan i två lika stora bitar. Skär av en fjärdedel från varje del och spara till öron och svans.
  2. Rulla varje stor bit till en äggformad del. Forma ena änden på varje del till ett tryne med två små hål.
  3. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bakdelarna på grisarna i chokladen. Låt stelna på smörpapper.
  4. Forma öron och rulla en svans av det som skars bort. Tryck fast allt på grisarna. Om du vill kan du sätta silverkulor som ögon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



björn zarelius

2012-06-20

grymt sa grisen

Liknande recept

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Chokladhjärta de luxe

(8)

Mini-biskvier

(30)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(14)

Arrakspraliner

(9)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies