Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

3.91 (11 betyg)

Saftiga biffar med bönor och yoghurt som är goda att både grilla och steka. Serveras med rostad sötpotatis och en klick persiljeyoghurt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g sötpotatis
  • olivolja
  • salt
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
Persiljeyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. 2

    Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.

  3. 3

    Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.

  4. 4

    Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar