Marinerad sesamlax med nudelsallad
  • Tid 35 min

Marinerad sesamlax med nudelsallad

3.2 (25 betyg)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morötter, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.

  2. 2

    Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • JW

    Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.