Marinerad sesamlax med nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.23 (31 betyg)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morötter, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.
  2. Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Helene

2020-01-24

Wokade morötterna också och blandade ner de varma nudlarna tillsammans med såsen. Tog i salladslök och ytterst lite ruccola, inga tomater. Barnen (4 st, 9-15 år) tyckte alla om rätten.

JW

2016-01-02

Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.

Liknande recept

Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morötter, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten

Marinerad sesamlax med nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.23 (31 betyg)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.
  2. Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Helene

2020-01-24

Wokade morötterna också och blandade ner de varma nudlarna tillsammans med såsen. Tog i salladslök och ytterst lite ruccola, inga tomater. Barnen (4 st, 9-15 år) tyckte alla om rätten.

JW

2016-01-02

Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.

Liknande recept

Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)