För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerad sesamlax med nudelsallad

Betyg (1-5):
3.3 (27 betyg)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morötter, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.
  2. Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Helene

2020-01-24

Wokade morötterna också och blandade ner de varma nudlarna tillsammans med såsen. Tog i salladslök och ytterst lite ruccola, inga tomater. Barnen (4 st, 9-15 år) tyckte alla om rätten.

JW

2016-01-02

Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Tonfisksallad med vita bönor

(16)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(1)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Lax- och spenatpaj

(92)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morötter, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten

Marinerad sesamlax med nudelsallad

Betyg (1-5):
3.3 (27 betyg)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.
  2. Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Helene

2020-01-24

Wokade morötterna också och blandade ner de varma nudlarna tillsammans med såsen. Tog i salladslök och ytterst lite ruccola, inga tomater. Barnen (4 st, 9-15 år) tyckte alla om rätten.

JW

2016-01-02

Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.

Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Tonfisksallad med vita bönor

(16)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(1)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Lax- och spenatpaj

(92)