Marinerad fisk på grillad bädd
  • Tid 1 tim

Marinerad fisk på grillad bädd

0 (0 betyg)

Smakrika spett med blandad fisk och räkor serverade tillsammans med rostad lök, paprika och svamp.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fiskfilé, t ex lax, kolja, torsk
  • 80 g skalade stora räkor eller kräftstjärtar
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
Marinad/dressing:
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk pressad lime
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk tabasco
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
Grillad bädd:
  • 120 g salladslök
  • 600 g gula och röda paprikor
  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 msk olja
  • 80 g babyspenat
  • 80 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Välj en eller två sorters fiskar. Skär dem i långa bitar 3 - 4 cm breda. Lägg dem och skaldjuren i en skål. Vispa ihop dressingen. Häll hälften av den över fisk och skaldjur. Låt dem marinera ca 15 minuter i rumstemperatur och trä sedan upp dem på blötlagda träspett. (Trä upp på dubbla spett så snurrar inte fisken runt.)

  2. 2

    Ansa löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora klyftor. Dela svampen i stora bitar. Pensla grönsaker och svamp runt om med olja.

  3. 3

    Lägg fiskspett, hela salladslökar, paprikaklyftor och svampbitar på grillen och grilla tills fisken precis är genomstekt och grönsakerna fortfarande har kvar lite spänst, 5 - 8 minuter. (Olja grillgallret så fastnar inte fisken.)

  4. 4

    Salta och peppra fiskspetten. Blanda de grillade grönsakerna med spenat och rucola på ett fat. Häll över den resterande dressingen. Lägg på spetten och servera genast.

Servering

Passar bra med med portionsbröd och en klick smaksatt crème fraiche, t ex tomat & basilika.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
1 msk färsk koriander motsvarar 1 tsk torkad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar