Marinerad fisk i vinblad
  • Tid 90 min
  • Ugn 200º

Marinerad fisk i vinblad

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 portionsstora regnbågslaxar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk korianderfrö eller hälften mald koriander
  • 1 msk hackad färsk timjan eller tsk torkad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 12 stora vinblad
Garnering:
  • 1 klyftad citron
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg de rensade fiskarna i en låg form. Blanda samman olja, citron, salt, peppar, krossad eller mald koriander, timjan och vitlök och fördela blandningen inuti fiskarna. Låt stå svalt ca 1 timme.

  2. 2

    Skölj vinbladen väl. Lägg dem i en form och häll på kokande vatten. Låt stå ca 20 minuter.

  3. 3

    Sätt ugnen på 200°C. Häll av vattnet från vinbladen och torka bladen. Linda in varje fisk i några blad till paket och lägg dem i en ugnssäker form.

  4. 4

    Sätt in i mitten av ugnen tills fisken är färdig, 25-30 minuter. "Skala av" vinbladen och servera fisken med citronklyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Fisken kan också tillagas på öppen grill. Beräkna 15-20 minuter och vänd paketen minst en gång under tiden.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar