Marinerad biff med kapris och grönpeppar

Marinerad biff med kapris och grönpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Låt köttet vila i en klassisk, pepprig marinad. Välkommet till middag eller en saftig lunch.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g biff, i bit
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Marinad:
  • 6 schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Salta och peppra biffraden ordentligt runt om. Bryn den i smöret tills den fått fin färg. Lägg över biffen i en ugnsfast form och stek i ugn till en innertemperatur av 58-62°, 40-50 minuter. Låt köttet svalna och skär upp det i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Fräs schalottenlök, chili, grönpeppar och kapris hastigt i smör utan att det får färg. Blanda olivolja och balsamvinäger och slå över fräset i stekpannan. Salta och peppra. Låt allt bli varmt. Slå marinaden över köttet. Strö över persiljan.

Servering

Servera gärna med några salladskapris och en fransk potatissallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Marinerad biff med kapris och grönpeppar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g biff, i bit
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Marinad:
  • 6 schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk grönpeppar
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Marinerad biff med kapris och grönpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Låt köttet vila i en klassisk, pepprig marinad. Välkommet till middag eller en saftig lunch.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra biffraden ordentligt runt om. Bryn den i smöret tills den fått fin färg. Lägg över biffen i en ugnsfast form och stek i ugn till en innertemperatur av 58-62°, 40-50 minuter. Låt köttet svalna och skär upp det i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Fräs schalottenlök, chili, grönpeppar och kapris hastigt i smör utan att det får färg. Blanda olivolja och balsamvinäger och slå över fräset i stekpannan. Salta och peppra. Låt allt bli varmt. Slå marinaden över köttet. Strö över persiljan.

Servering

Servera gärna med några salladskapris och en fransk potatissallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)