Marängtäckt chokladkaka

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • Till servering:
  • kakao

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

Kakan

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.

Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-10-10

Hej! Vi har justerat tiden, men som flera av er skriver så kan gräddningstiden variera beroende på vilken form och ugn man använder. Lycka till i köket!

Malin

2016-01-22

Skall smöret smältas?

Mika

2015-06-04

Efter 50 min var marängen bränd och kakan torr.

H

2015-04-08

Supergod! Bjuder ofta på denna och den uppskattas alltid väldigt mycket! Ang ugnstemperatur kan tiden variera mycket ifrån ugn till ugn, har gräddat den i olika ugnar och det har varierat ifrån 40 min till drygt 1 timme. Sedan beror det ju på vad man använder för storlek på formen så klart. . .

jo

2014-11-24

en succé! men då hade jag den i ugnen bara 35 min - perfekt kladdig i mitten

Lena

2014-11-13

Håller med om att tiden 1 tim måste vara fel. Första försöket på 55 min blev alldeles för torr men andra försöket på 45 min var jättebra. Perfekt kladdig/rinnig inuti med ett frasigt marängtäcke. Väl värd att prova!

Hanna

2014-11-02

Tog ut kakan efter 50 min då det började lukta bränt! Mitten var lite kladdig men annars väldigt torr. Det måste vara något fel på receptet, 1 tim i ugnen är för lång tid.

Julia

2014-10-24

Vispa i äggen och äggulorna ett i taget??? Förstår inte:(

Anna

2014-10-14

Smaken var god men 50 min i ugnen gjorde den torr.

brittmarie

2014-10-13

underbar ogod kaka alla måste prova.

Liknande recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Saras påsktårta

(177)

Pannkaka med choklad och bär

(27)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Nutella cake pops

(10)

Cecilias kladdkaka

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • Till servering:
  • kakao

Marängtäckt chokladkaka

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

Kakan

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.

Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-10-10

Hej! Vi har justerat tiden, men som flera av er skriver så kan gräddningstiden variera beroende på vilken form och ugn man använder. Lycka till i köket!

Malin

2016-01-22

Skall smöret smältas?

Mika

2015-06-04

Efter 50 min var marängen bränd och kakan torr.

H

2015-04-08

Supergod! Bjuder ofta på denna och den uppskattas alltid väldigt mycket! Ang ugnstemperatur kan tiden variera mycket ifrån ugn till ugn, har gräddat den i olika ugnar och det har varierat ifrån 40 min till drygt 1 timme. Sedan beror det ju på vad man använder för storlek på formen så klart. . .

jo

2014-11-24

en succé! men då hade jag den i ugnen bara 35 min - perfekt kladdig i mitten

Lena

2014-11-13

Håller med om att tiden 1 tim måste vara fel. Första försöket på 55 min blev alldeles för torr men andra försöket på 45 min var jättebra. Perfekt kladdig/rinnig inuti med ett frasigt marängtäcke. Väl värd att prova!

Hanna

2014-11-02

Tog ut kakan efter 50 min då det började lukta bränt! Mitten var lite kladdig men annars väldigt torr. Det måste vara något fel på receptet, 1 tim i ugnen är för lång tid.

Julia

2014-10-24

Vispa i äggen och äggulorna ett i taget??? Förstår inte:(

Anna

2014-10-14

Smaken var god men 50 min i ugnen gjorde den torr.

brittmarie

2014-10-13

underbar ogod kaka alla måste prova.

Liknande recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Saras påsktårta

(177)

Pannkaka med choklad och bär

(27)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Nutella cake pops

(10)

Cecilias kladdkaka

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies