Marängsviss med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 msk lemon curd
  • 1.5 msk vatten
  • 1 liter glass
  • 2 dl vispad grädde
  • 4 dl frukt, t ex melon, kiwi, physalis, i bitar
  • Maräng:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna lätt släpper pappret, 1-1,5 timme.
  3. Rör ut lemon curden med vatten så att den blir lite rinnig. Varva maränger, glass, grädde och frukt på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över lemon curden och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Foliepaket med banan, choklad och marshmallows

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citron- och vallmokaka

Betyg
Betyg
(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 msk lemon curd
  • 1.5 msk vatten
  • 1 liter glass
  • 2 dl vispad grädde
  • 4 dl frukt, t ex melon, kiwi, physalis, i bitar
  • Maräng:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker

Marängsviss med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna lätt släpper pappret, 1-1,5 timme.
  3. Rör ut lemon curden med vatten så att den blir lite rinnig. Varva maränger, glass, grädde och frukt på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över lemon curden och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Foliepaket med banan, choklad och marshmallows

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citron- och vallmokaka

Betyg
Betyg
(12)