Marängsviss med citron

Marängsviss med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 msk lemon curd
  • 1.5 msk vatten
  • 1 liter glass
  • 2 dl vispad grädde
  • 4 dl frukt, t ex melon, kiwi, physalis, i bitar
  • Maräng:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna lätt släpper pappret, 1-1,5 timme.
  3. Rör ut lemon curden med vatten så att den blir lite rinnig. Varva maränger, glass, grädde och frukt på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över lemon curden och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citron- och vallmokaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(17)
Marängsviss med citron
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 msk lemon curd
  • 1.5 msk vatten
  • 1 liter glass
  • 2 dl vispad grädde
  • 4 dl frukt, t ex melon, kiwi, physalis, i bitar
  • Maräng:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker

Marängsviss med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna lätt släpper pappret, 1-1,5 timme.
  3. Rör ut lemon curden med vatten så att den blir lite rinnig. Varva maränger, glass, grädde och frukt på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över lemon curden och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smulpaj med päron och kardemumma

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citron- och vallmokaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(17)