Marängsviss med citron

Marängsviss med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En lite vuxnare marängsviss med citron och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
  • 6 msk lemon curd
  • 1.5 msk vatten
  • 1 liter glass
  • 2 dl vispad grädde
  • 4 dl frukt, t ex melon, kiwi, physalis, i bitar
  • Maräng:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna lätt släpper pappret, 1-1,5 timme.
  3. Rör ut lemon curden med vatten så att den blir lite rinnig. Varva maränger, glass, grädde och frukt på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över lemon curden och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marängsviss med citron
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 msk lemon curd
  • 1.5 msk vatten
  • 1 liter glass
  • 2 dl vispad grädde
  • 4 dl frukt, t ex melon, kiwi, physalis, i bitar
  • Maräng:
  • 3 ägg, endast vitor
  • 2 dl socker

Marängsviss med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En lite vuxnare marängsviss med citron och frukt.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:100º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet.
  2. Spritsa eller klicka ut smeten till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills marängerna lätt släpper pappret, 1-1,5 timme.
  3. Rör ut lemon curden med vatten så att den blir lite rinnig. Varva maränger, glass, grädde och frukt på ett stort fat eller i portionsskålar. Ringla över lemon curden och servera genast.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!