Maräng- och dajmtårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
3.49 (105 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 marängbottnar
  • 2 bananer, stora och mogna
  • 2 daim, à 28 g
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • Chokladsås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Skiva bananerna, hacka Daimen och vispa grädden. Varva banan, Daim och grädde mellan marängbottnarna. Bred grädde på den översta och lägg på rikligt med halverade jordgubbar.
  2. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet, hälften i taget och rör om så att allt blandas. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 minuter. Ringla den kalla chokladsåsen över tårtan strax innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Blåbärscocotter

(19)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 marängbottnar
  • 2 bananer, stora och mogna
  • 2 daim, à 28 g
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • Chokladsås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt

Maräng- och dajmtårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
3.49 (105 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva bananerna, hacka Daimen och vispa grädden. Varva banan, Daim och grädde mellan marängbottnarna. Bred grädde på den översta och lägg på rikligt med halverade jordgubbar.
  2. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet, hälften i taget och rör om så att allt blandas. Koka upp under omrörning och koka såsen tills den är tjock, blank och slät, 5-10 minuter. Ringla den kalla chokladsåsen över tårtan strax innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Havreflarn med kardemummafyllning och färska bär

(1)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Blåbärscocotter

(19)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies