Mannagrynskaka eller -pudding
  • Ugn 225º

Mannagrynskaka eller -pudding

3.14 (21 betyg)

  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Tillagningstid: ca 40-50 min

Ingredienser

4-5 portioner
gröt:
  • 8 dl mjölk
  • 1½ dl mannagryn
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1-2 msk socker
  • ½ citron
  • 1 dl russin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Koka upp mjölken, vispa ner mannagrynen. Tillsätt salt. Koka upp gröten under vispning. Koka sedan på svag värme 4-5 min. Rör då och då. Vispa upp äggen, blanda ner dem i den avsvalnade gröten och smaksätt den. Häll smeten i en smord ugnssäker form eller på ett djupt ugnssäkert fat. Grädda i mitten av ugnen tills puddingen fått vacker färg, i formen ca 30 min, på fatet 20-25 min. Servera puddingen varm eller avsvalnad.

  2. 2

    Kan även tillagas med grahamsgryn.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar