Mandelpudding med körsbärskompott - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Prova denna klassiska juldessert. Mandelpudding, som serveras med en körsbärskompott. Så gott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 300 g mandelmjöl
  • 2 bittermandlar, fint rivna
  • 4 ägg
  • 350 g naturell färskost
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • Körsbärskompott
  • 225 g frysta körsbär, tinade
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Mixa mjöl, bittermandel, ägg, färskost, socker och grädde till en slät smet i matberedare.
  2. Smörj 10 små formar och häll i smeten. Ställ formarna i en ugnsplåt med hög kant, fyll med varmt vatten upp till halva plåten och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Lägg körsbär och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både stång och frön i kastrullen. Sjud på låg värme ca 8 min. Vispa ut potatismjölet i vattnet, häll i kompotten och sjud ytterligare 1 min. Servera puddingarna med körsbärskompotten.

Servering

Gott att servera med vispad grädde!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(6)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(5)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(12)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(7)

Lotta Lundgren - Klenäter

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Blåbärspaj

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g mandelmjöl
  • 2 bittermandlar, fint rivna
  • 4 ägg
  • 350 g naturell färskost
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • Körsbärskompott
  • 225 g frysta körsbär, tinade
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 msk potatismjöl

Mandelpudding med körsbärskompott - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Prova denna klassiska juldessert. Mandelpudding, som serveras med en körsbärskompott. Så gott! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa mjöl, bittermandel, ägg, färskost, socker och grädde till en slät smet i matberedare.
  2. Smörj 10 små formar och häll i smeten. Ställ formarna i en ugnsplåt med hög kant, fyll med varmt vatten upp till halva plåten och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Lägg körsbär och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både stång och frön i kastrullen. Sjud på låg värme ca 8 min. Vispa ut potatismjölet i vattnet, häll i kompotten och sjud ytterligare 1 min. Servera puddingarna med körsbärskompotten.

Servering

Gott att servera med vispad grädde!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(6)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(5)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(12)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(7)

Lotta Lundgren - Klenäter

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Blåbärspaj

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies